Ivan Bjelajac

CEO, MVP Workshop

O predavaču

Ivan je vođen potragom za brendovima koji menjaju igru i koji poboljšavaju živote potrošača.
Zainteresovan je za blokčejn, poslovne modele zasnovane na tokenizaciji koji zaista funkcionišu i razvoju blokčejn proizvoda.

Ivan je deo tehničke industrije već 17 godina, bilo kao inženjer, izvršni direktor ili osnivač kompanije. Doprineo je osnivanju Devana Technologies - jedne od najuspešnijih srpskih tehnoloških kompanija, čiji je SaaS ManageWP prisvojio GoDaddy, jedna od najvećih hosting kompanijama u svetu. Ivan je, takođe, proveo dve godine kao operativni direktor GoDaddy Europe.

Izabran je za jednog od „30 under 30“ najuspešnijih srpskih preduzetnika 2011., nakon čega je preusmerio svoj fokus na razvoj svoje kompanije MVP Workshop, koja je specijalizovana kako za konsultantske usluge, tako i za istraživanje i razvoj u vezi sa novim blokčejn tehnologijama.

2018. godine MVP Workshop je uspešno izvršio ICO Celsius Network-a, koji je prikupio 50 miliona dolara. Kao član savetodavnog odbora Celsius Network-a, Ivan je sa svojim timom radio na blokčejn zasnovanoj platformi. Trenutno, MVP radionica radi na nekoliko blokčejn projekata fokusiranih na FinTech, lanac snabdevanja, upravljanja imovinom i zdravstvenu zaštitu. Kao CEO MVP Workshop-a, Ivan je proglašen za EY inovativnog preduzetnika 2018. godine sa kolegom Mališom Pušonjom.

Suosnivač je i predsednik Srpske Blokčejn Inicijative (SBI) – industrijske mreže za preduzeća koja primenjuju blokčejn rešenja, sa domaćim i međunarodnim profesionalcima koji doprinose istoj misiji.

Ivan je partner i član odbora Serbian Venture Network-a, koji organizuje Belgrade Venture Forum - jedan od najvećih VC investicionih događaja u regionu. Ivan je takođe startap mentor Founder Institute-a, StartIT Startup Akademije, ICT Hub-a i EKOF Startup Centra. Suosnivač je nevladine organizacije Živojin Mišić, koja reinvestira 10% profita Devana Technologies nazad u lokalnu zajednicu, kao podrška obrazovanju i preduzetništvu među mladima.

 

Društvene mreže