Dejan Turk

CEO, A1 Slovenija i A1 Srbija

O predavaču

Dejan Turk generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija

Karijeru je počeo sa pozicije menadžera restorana u McDonalds-u, a onda napredovao sve do mesta izvršnog direktora lanca restorana za Sloveniju i Hrvatsku. Nakon toga, s početkom rada u Si. Mobil-u (danas A1 Slovenija) zakoračio je u svet telekomunikacija preuzevši rukovođenje sektora marketinga i prodaje. U A1 Srbija (tadašnji Vip mobile) dolazi 2014. godine kao CEO, a godinu dana kasnije preuzima funkciju generalnog direktora nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe.

 

Za sebe kaže da je radoznao i voli da proba nove stvari, a među omiljene knjige ubraja naslove poput Extreme ownership – How US Navy Seals Lead and Win, Scrum – the art of doing twice the work in half the time i People first culture. Veliki je ljubitelj sporta, a prepoznatljiv je i brojnim speedtest merenjima koje obavlja na najrazličitijim lokacijama.    

 

Potpredsednik je Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC), član Upravnog odbora NLB banke i potpredsednik Saveza za e-upravu NALED-a od 2019. godine. Osim toga član je UO Srpske asocijacije menadžera i predsednik Foruma za odgovorno poslovanje. Dobitnik je i prestižne nagrade Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) za Poslovnog ambasadora lidera promena 2016. Krajem 2018. godine Srpska asocijacija menadžera dodelila mu je prestižnu nagradu “Menadžer godine”.

Društvene mreže