Marko Kovačević

Managing Director of Digital Supply Chain Institute

O predavaču

Marko Kovačević je izvršni direktor i član odbora sa velikim iskustvom i  uspehom u međunarodnim odnosima, outsourcingu i tehnološkoj industriji. Koristeći bogato iskustvo u upravljanju promenama i strategijama rasta organizacija, on je dragoceno sredstvo za rast i transformaciju preduzeća kojima su potrebne smernice u razvoju poslovanja, poboljšanju procesa i / ili razvoju proizvoda. Njegova široka područja stručnosti uključuju strateški razvoj, strategije rasta i izvršenja, kao i razvoj poslovanja.

Tokom svoje izvršne karijere, Marko je bio na rukovodećim pozicijama u organizacijama, uključujući Insomnia Serbia, Atlantski savet Srbije i Trizmu, i osnivač kompanije Signet World, gde je trenutno na poziciji izvršnog direktora. Marko je takođe generalni direktor Instituta za lanac digitalne nabavke, neprofitnog instituta, i vodi njihovu transformaciju. Imao je značajan uspeh tokom godina i služio je kao ključni doprinos dostignućima i eksponencijalnom rastu organizacija sa kojima je sarađivao.

Marko je diplomirao pravo na Univerzitetu u Beogradu i magistrirao iz međunarodnog poslovanja (MIB) na Grenoble Ecole de Management. Takođe je učestvovao u brojnim kursevima kontinuiranog obrazovanja i stručnog usavršavanja, uključujući izvršni program za razvoj autentičnog liderstva, vodeći globalni izvršni program za poslovanje, a diplomirao je sa  generacijom 52 na programu za vlasnike predsednike (OPM klasa 52) na Harvard Business School. Pored toga, Marko je član Strateškog savetodavnog odbora ili Međunarodne asocijacije stručnjaka za outsourcing (IAOP), predsedavajući Evropskim savetom za outsourcing IAOP.

Marko je izabran za AMCHAM-ovog mladog menadžera godine 2015. godine i člana IAOP-a 2017. 2017. Markove strasti su u kontinuiranom učenju, otključavanju punog ljudskog potencijala, koji testira zajedno sa svoja dva dečaka, i sportovima na otvorenom.

Društvene mreže