Marko Kovačević

CEO, Signet World

O predavaču

Marko Kovačević je izvršni direktor i član odbora sa velikim iskustvom i  uspehom u međunarodnim odnosima, outsourcingu i tehnološkoj industriji. Koristeći bogato iskustvo u upravljanju promenama i strategijama rasta organizacija, on je dragoceno sredstvo za rast i transformaciju preduzeća kojima su potrebne smernice u razvoju poslovanja, poboljšanju procesa i / ili razvoju proizvoda. Njegova široka područja stručnosti uključuju strateški razvoj, strategije rasta i izvršenja, kao i razvoj poslovanja.

Tokom svoje izvršne karijere, Marko je bio na rukovodećim pozicijama u organizacijama, uključujući Insomnia Serbia, Atlantski savet Srbije i Trizmu, i osnivač kompanije Signet World, gde je trenutno na poziciji izvršnog direktora. Marko je takođe generalni direktor Instituta za lanac digitalne nabavke, neprofitnog instituta, i vodi njihovu transformaciju. Imao je značajan uspeh tokom godina i služio je kao ključni doprinos dostignućima i eksponencijalnom rastu organizacija sa kojima je sarađivao.

Marko je diplomirao pravo na Univerzitetu u Beogradu i magistrirao iz međunarodnog poslovanja (MIB) na Grenoble Ecole de Management. Takođe je učestvovao u brojnim kursevima kontinuiranog obrazovanja i stručnog usavršavanja, uključujući izvršni program za razvoj autentičnog liderstva, vodeći globalni izvršni program za poslovanje, a diplomirao je na programu  „Generation 52 of Owners President Management Program (OPM Class 52)“ na Harvard Business School-u. Pored toga, Marko je član Strateškog savetodavnog odbora ili Međunarodne asocijacije stručnjaka za outsourcing (IAOP), predsedavajući Evropskim savetom za outsourcing IAOP.

Marko je izabran za AMCHAM-ovog mladog menadžera godine 2015. godine i člana IAOP-a 2017. 2017. Markove strasti su u kontinuiranom učenju, otključavanju punog ljudskog potencijala, koji testira zajedno sa svoja dva dečaka, i sportovima na otvorenom.

Društvene mreže