Andrea Radonjić

O predavaču

Andrea je Principal Advisor Media & Communication at Rio Tinto. Pre toga je bila Public & Regulatory Affairs Manager u kompaniji Coca Cola HBC Srbija i Crna Gora. Diplomirala je i magistrirala međunarodno poslovanje i diplomatiju u Atini na fakultetu DEREE, The American College of Greece. 

Specijalizaciju iz oblasti marketinga, pa nakon toga medija i advertajzinga završila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Svoju karijeru započela je 2002. godine kao broker u kompaniji Vernicos Yachts.

Nakon povratka u Srbiju, Andrea je  nastavila karijeru u oblasti marketinga i prodaje u kompanijima Iksel, Eurobank EFG i Metro Cash & Carry,  a preko osam godina radila kao direktor marketinga i komunikacija u  kompaniji General Motors / Chevrolet Center Easternem Europe. U Coca Cola HBC prelazi 2016. godine na poziciju Menadžera za javnu i regulatornu politiku u Srbiji i Crnoj Gori.

Andrea aktivno  učestvuje u izmeni i unapređenju zakonske regulative, gde je član mnogih radnih grupe za Unapređenje životne sredine, Uspostavljane sistema upravljanja Ambalažnim otpadom, deo ranih grupa pri Ministarstvu Poljoprivrede i drugih. Na poziciji je predsednice Environmental Commmitee  u AmCham u Srbiji I potpresednica SEPEN-a. Govori engleski, ruski, francuski jezik i grčki.

Društvene mreže