Stanka Pejanović

Vice President, Hisense International Co

O predavaču

Stanka Pejanović je potpredsednica kompanije Hisense International. U kompaniji Hisense se nalazi od akvizicije poznatog proizvođača bele tehnike, Grupe Gorenje. U Gorenju je bila na funkciji izvršne potpredsednice. Nakon akvizicije imenovana je na poziciju izvršne potpredsednice Hisense Gorenje Europe a od početka 2021 na poziciji podpredsednice Hisense International. U periodu od 2014. do 2018. bila je na funkciji generalnog direktora kompanije Gorenje Beograd.

Pre Gorenja je, kao iskusan ekonomski stručnjak, svoju 20 godina dugu profesionalnu karijeru posvetila izgradnji trgovačkih brendova Roda i Mercator. Pre pozicije generalne direktorke Gorenja Beograd, kao članica Uprave Grupe Mercator bila je odgovorna za poslovanje Mercatora na tržištima Jugoistočne Evrope.

Poseduje bogato iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacija spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i post-integracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja. Poslednje tri godine je na čelu tima za integraciju poslovnih operacija kompanija Hisense i Gorenje.

Uz članstvo u upravnom odboru SAM-a, članica je upravnog odbora NALED-a kao i Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju (NAT)

Diplomirani je ekonomista, magistrirala je ekonomske nauke na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na doktorskim je studijama na istom fakultetu.

Govori srpski, engleski, slovenački i ruski jezik. Majka je dvoje dece.

Društvene mreže