Dragan Filipović

Chairman of the Executive Board, Generali osiguranje Srbija

O predavaču

Predsedavajući Izvršnog odbora i izvršni direktor Generali Osiguranja Srbija i predsednik Upravnog odbora Generali Osiguranja Crna Gora od 1. januara 2016. godine.

Pre toga, bio je zamenik generalnog direktora i član Izvršnog odbora Generali osiguranja, zadužen za komercijalne poslove, P&C, MTPL, Casco, putnička i dobrovoljna zdravstvena osiguranja, od 2011. Dok je bio u Generali osiguranju Srbija, završio je nekoliko liderskih pozicija u CEE Programi i drugi poslovni kursevi. Potpredsednik je Udruženja srpskih osiguravača.

Kompanija Delta Holding početak je njegove karijere, 1994. godine. Kao generalni direktor, bio je šef nekoliko profitnih centara: Delta DMD (veleprodaja i distribucija), Delta Auto (auto kuća i prodaja), Delta Chemicals (hemijska industrija).

Od 2002. do 2010. bio je direktor Delta Maksija, maloprodajnog lanca Delta Holdinga. Dok je njegov mandat bio aktivan, Delta Maksi se brzo širio, postajući prvi nacionalni, a kasnije i regionalni lider u maloprodaji. Srpsko tržište se širi na Bugarsku, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih su neke i menadžer godine za poslovnu efikasnost i kreativnost, u organizaciji Kluba poslovnih novinara Beograd (2003) i Nacionalnog trofeja za kvalitet / Međunarodno priznanje za kvalitet, Ženeva (2008).

Dragan Filipović rođen je 19. novembra 1968. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Oženjen je i otac dve ćerke.

Društvene mreže