Dragan Filipović

Chairman of the Executive Board, Generali osiguranje Srbija

O predavaču

Predsedavajući Izvršnog odbora i izvršni direktor Generali Osiguranja Srbija i predsednik Odbora direktora Generali Osiguranja Montenegro od 1. januara 2016. godine.

Pre toga, od 2011. godine bio je zamenik generalnog direktora i član Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija, zadužen za komercijalne poslove i prodajnu silu i razvoj proizvoda u neživotnim osiguranjima. Tokom karijere u Generali Osiguranju Srbija, završio je nekoliko liderskih programa i drugi poslovnih kurseva. Zamenik je predsednika Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

Kompanija Delta Holding početak je njegove karijere, 1994. godine. Kao generalni direktor, bio je menadžer nekoliko profitnih centara: Delta DMD (veleprodaja i distribucija), Delta Auto (auto kuća i prodaja), Delta Chemicals (hemijska industrija).

Od 2002. do 2010. bio je direktor Delta Maksija, maloprodajnog lanca Delta Holdinga. Dok je njegov mandat bio aktivan, Delta Maksi se brzo širio, postajući prvi nacionalni, a kasnije i regionalni lider u maloprodaji. Srpsko tržište se širi na Bugarsku, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih su neke i menadžer godine za poslovnu efikasnost i kreativnost, u organizaciji Kluba poslovnih novinara Beograd (2003), Međunarodnog priznanja za kvalitet (Ženeva, 2008), priznanja „Planeta Biznis” za najboljeg menadžera u Srbiji u 2019. godini, koje mu je dodelio ekonomski časopis Magazin Biznis za uspešno upravljanje kompanijom i doprinos razvoju industrije osiguranja u Srbiji (Beograd, 2020) i nagrade „Menadžer godine” koju mu je za izuzetne poslovne rezultate i vizionarski pristup poslovanju dodelila Srpska asocijacija menadžera (Beograd, 2021).

Dragan Filipović rođen je 19. novembra 1968. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Oženjen je i otac dve ćerke.

Društvene mreže